• 1003.jpg
  • 1008.jpg
  • 1009.jpg
  • 1004.jpg
  • 1005.jpg
  • 1002.jpg
  • 1007.jpg
  • 1001.jpg
  • 1006.jpg
  • 1011.jpg
  • 1010.jpg

Bodø CK ble startet i 1975 under navnet Bodø Sykkel & Skøyteklubb. 
- Primus motor var Stein Olsen, som sammen med 5-10 andre, begynte med noen lokale ritt.
- En del var også med i Krets- og nord-norsk mesterskap.
Aktiviteten avtok etter hvert og på slutten av 70-tallet var klubben stort sett "død".

1981 inviterte Stein Olsen til et "nyetableringsmøte" i håp om at andre tok ansvar for videre drift. På det møte var blant annet Åge Hjalmarsen, Knut Ottar Eide og Ulf Sverresvold som dro klubben i gang igjen. Det nye navnet ble Bodø Cykleklubb. Bodø Ck var også pådriver for å starte Nordland Cyklekrets i 1985 med Åge Hjalmarsen som leder og Roar Olufsen som sekretær.

Aktiviteten i sykkelklubben var bra på 80-tallet,som arrangør av Kretsmesterskap, Nord-norsk mesterskap, Kalottmesterskap, B-NM og ett Norgescupritt med eliten den gang i Norge på plass. Blant disse var da de fremtidige proffsyklistene Atle Kvålsvoll og Olav Lurvik.

Knut O. Eide var vår Klubbens beste syklist på den tiden med enkeltplassering i Norgecup-ritt bla. de 20 beste. Han har også flere nord-norske, kretsmesterskap og ble kalottmester i sykling da Bodø Ck arrangerte mesterskapet. Tidlig i 90-årene begynte terrengsyklingen å bre om seg. Dette førte til at Bodø Ck fikk tildelt Norges første offisielle terrengmesterskap på Bestermorenga og ett Norgescupritt: Primus motor for dette arrangementet var Karl O. Hansen. Klubben fikk ros for arrangementet fra Norges Cykleforbund. I denne perioden gitt samtidig lufta ut av de folkene som hadde drevet klubben i ca. 10 år, og det var ingen aktivitet i klubben før nye folk kom inn i styret rundt år 2000.

Klubben er igjen i full vigør har siste 10-år fostret flere som markerer seg sterkt på internasjonalt, nasjonalt og regionalt nivå.  August Jensen sykler på kontinentallag,  Bente Haukås vant NM i masters på sykkel og klubben har flere kommende stjerner som er tatt med på rekrutteringsprosjekter ved region nord. 

Bodø Cykleklub har de siste årene vært arrangementklubb for store internasjonale, nasjonale og regionale ritt, BSG, ARN, NNM, NM-master og NM 2016, samtidig som det satses på folkehelse og inkluderende lavterskel tilbud, siste nyvinninger her er Bjørndallia sykkelpark og Saltenkarrusellen.

Våren 2017 fusjonerte Bodø Sykkel og Triatlonklubb (BSTK) med Bodø Cykleklubb (BCK).  

Bodø Cykleklubb er organisert under Norges Cykleforbund.

Grasrot Plakat Helside

sparebanken400

sport 1 logo 2

peppes400

stamina

Ragnhild og Bente

Bodø Cykleklubb for alle interesserte

 

Vi har mange grupperinger

Barn, ungdom og junior, seniorer og mosjonister

image

Samarbeidspartnere

 

Vi har gode samarbeidspartnere

Sparebanken 1, Verisure, Peppes Pizza og Sport1

image

Vi arrangerer ritt

Festvågrittene og Midnattsolrittet (teknisk arrangør sammen med Midnattsola AS)

Vi arrangerer aktive ritt, turritt, treningsritt, og karuseller 
image

Sosialt

Det er sosialt å sykle

Vi samles på og av sykkelsetet

Vi har det sosialt

Vi trener og sykler på ritt sammen. Vi arrangerer sosiale samlinger